Λέσχη Ανάγνωσης Συλλόγου "ΑΡΓΩ": Δευτέρα 11/3 συζητάμε τα βιβλία της Ελευθερίας Παπουτσάκη "Αόριστος" και της Χαράς Ρόμβη "Σωτηρία"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι!                 

Η Λέσχη Ανάγνωσης του  Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "Αργώ" σας προσκαλεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, ώρα 19.30, σε συζήτηση για τα βιβλία, της Ελευθερίας ΠαπουτσάκηΑόριστος, εκδόσεις Νήσος και της Χαράς Ρόμβη, Σωτηρία, εκδόσεις Αντίποδες. 

Οι συγγραφείς θα συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό για τα βιβλία τους. 

Τα βιβλία θα προλογίσει και τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος Τεμπέλη Γεωργία. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Παπάγου 7, στο 2ο όροφο, στο Χαλάνδρι

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο e-mail:  argohalandriou@yahoo.com






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Η Χαρά Ρόμβη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Η συλλογή διηγημάτων Σωτηρία είναι το πρώτο της βιβλίο.

Η Ελευθερία Παπουτσάκη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Είναι γέννημα-θρέμμα Πλακιώτισσα και αθεράπευτη λάτρις της πρωτεύουσας. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο ΕΚΠΑ και έκανε μεταπτυχιακό στη Νεότερη Ιστορία στο Πάντειο. Από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση , σε δημόσια σχολεία. Εκτός από την Αθήνα έζησε στο Βερολίνο, στη Χίο και την Κάλυμνο. Γράφει από μικρή. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Έχει επίσης ανθολογίσει και προλογίσει μια ποιητική συλλογή των μαθητών της: Τα χαϊκού της Γκράβας, εκδόσεις Book Lab, 2022. Αγαπάει πολύ τα λουλούδια και την τέχνη. Πρωτίστως το θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

Παρουσίαση
Ελευθερία Παπουτσάκη, Αόριστος Δώδεκα πραγματικές ιστορίες ψυχοθεραπείας από την οπτική γωνία του ψυχοθεραπευόμενου. Τρεις άντρες και έξι γυναίκες από 35 έως 75 ετών καταθέτουν την εμπειρία τους στη συγγραφέα, η οποία τους υποδύεται και αφηγείται τα πάθη τους σε α' ενικό πρόσωπο. Τρεις απ' τις δώδεκα ιστορίες είναι δικές της.
Απελπισία και ελπίδα, οδύνη και χιούμορ, μπλέκονται και πλέκουν το ανθρώπινο αδιέξοδο. Ψυχαναλυτική, λακανική, ραϊχική, συμπεριφορική, γνωσιακή, συστημική ψυχοθεραπεία και γκεστάλτ, διαφορετικές σχολές και κοινοί τόποι. Μια απόπειρα να ειπωθεί η ψυχοθεραπευτική εμπειρία από την άλλη πλευρά. Ιστορίες και στιγμιότυπα απ' την ανάποδη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρά Ρόμβη, Σωτηρία
Ένα καλοκαίρι στο χωριό που καταλήγει σε τραγωδία, μια βόλτα στο καινούργιο σουπερμάρκετ που τελειώνει σαν φάρσα, ένας έρωτας που δεν λέει να ξεχαστεί, ένας άλλος που ευτυχώς ξεχνιέται για πάντα, μια εξόρμηση για τα κάλαντα των Χριστουγέννων που μετατρέπεται σε μάθημα ταξικής αυτογνωσίας, η φωτογραφία μιας βάφτισης που αποκαλύπτει μια κρυμμένη ζωή. Η Χαρά Ρόμβη συλλέγει στοιχεία για την Ελλάδα της δεκαετίας του '80 και του '90, δίνοντας φωνή σε έξι λαϊκά πρόσωπα και κοιτάζοντας με τρυφερότητα ένα απωθημένο, συλλογικό παρελθόν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχόλια