Ανακοίνωση για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη - Οι άνθρωποι του πολιτισμού αντιδρούν και μαζί τους κι όλοι μας!

 Ανακοίνωση

του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου  «Η ΑΡΓΩ»

για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη 

Οργή και αγανάκτηση μας έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για βιασμούς ανηλίκων αγοριών Δ. Λιγνάδη με απόφαση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου.

Ο πρώην διορισμένος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας μας και αρεστός στο «σύστημα των αρίστων» (που μόλις αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του έκανε πως δεν τον ήξερε) αποδεδειγμένα κρίθηκε ένοχος για τα απεχθή εγκλήματα του βιασμού ανηλίκων. 

Ωστόσο, αμετανόητος όπως δήλωσε ο ίδιος, λίγο μετά αφέθηκε ελεύθερος αφού το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα....

Και ένοχος και ελεύθερος, ενώ τα θύματα διαπομπεύονται για μια ακόμη φορά…

Την ίδια στιγμή καταδικάζονται και πάνε φυλακή απλοί άνθρωποι για πλαστογράφηση απολυτηρίου δημοτικού ακόμη και για κλοπή ...μπουγατσών, ενώ αποφυλακίζονται άλλοι δολοφόνοι παιδιών!


Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα στις καλύτερες στιγμές της!!! Τέτοιες αποφάσεις είναι προκλητικές μέσα στη δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός.

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στα θέατρα όλης της χώρας όπου ηθοποιοί και θεατές από κοινού καταγγέλλουν όλα αυτά που προκαλούν τη νοημοσύνη μας και τραυματίζουν τη δικαιοσύνη και τον πολιτισμό, είναι η άμυνα στην αδικία και η ελπίδα μας για ένα πιο δίκαιο κόσμο γύρω μας!

Οι άνθρωποι του πολιτισμού αντιδρούν και μαζί τους κι όλοι μας!






Σχόλια