Ανοιχτή Πρόσκληση σε ερασιτέχνες δημιουργούς λογοτεχνικών κειμένων - «Διαδικτυακές συναντήσεις ερασιτεχνικής λογοτεχνικής δημιουργίας»

 «ΑΡΓΩ»  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

«Διαδικτυακές συναντήσεις ερασιτεχνικής λογοτεχνικής δημιουργίας»


Ανοιχτή Πρόσκληση 

σε ερασιτέχνες δημιουργούς λογοτεχνικών κειμένων

 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, 

στον Πολιτιστικό - Επιστημονικό Σύλλογο «ΑΡΓΩ» θέλουμε και προσπαθούμε να παραμείνουμε παρόντες ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε σε όλους μας η πανδημία, που μας απαγόρευσε για λόγους ελέγχου της διασποράς της τις ανοικτές συναντήσεις μας.  

Διατηρούμε αμείωτη την βασική μας επιδίωξη, την ανάπτυξη και ενίσχυση της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργικότητας, σε όλες της τις μορφές και αναζητούμε αδιάκοπα νέους τρόπους έκφρασης της και μέσω διαδικτύου.

 Ήδη, όλα αυτά τα χρόνια ο κορμός των δράσεών μας κινείται σε αυτή τη λογική  δίνοντας ευκαιρίες σε πολλές δεκάδες μέλη και τους φίλους μας να παρουσιάζουν και να αναδεικνύουν με επιτυχία ατομικές, ή συλλογικές δημιουργίες τους.

Μια νέα πρωτοβουλία μας είναι οι «Συναντήσεις ερασιτεχνικής λογοτεχνικής δημιουργίας».  

 Ξέρουμε όλοι πως πολλοί από εμάς γράφουμε, ποίηση ή πεζά, δεν «δημοσιεύουμε» όμως όλοι…  

Η «ΑΡΓΩ» θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ερασιτέχνες λογοτέχνες, Χαλανδραίους κατά προτεραιότητα, να αποκτήσουν βήμα παρουσίασης των πονημάτων τους!   

Στείλτε μας οι ενδιαφερόμενοι ό,τι θέλετε! Ποιήματα, σύντομα πεζά.  

 Η Ομάδα Λογοτεχνίας του Συλλόγου θα προγραμματίσει την παρουσίασή τους, χωρίς κριτήρια αξιολόγησης, αλλά σταδιακά: με την μορφή βιντεοσκόπησης ανάγνωσης από τον δημιουργό αποσπασμάτων και μιας «συνέντευξης-συνομιλίας» μας, ή δημοσίευσης στο blog του Συλλόγου.  

Περιμένουμε να ανταποκριθείτε!   

 


Σχόλια

  1. Κύριοι παρ΄όλο το Πολωνικό επώνυμό μου, είμαι γέννημα θρέμμα του Χαλανδρίου και μάλιστα γεννήθηκα και μεγάλωσα ακριβώς εκεί που κτίζεται σήμερα το νέο Δημαρχείο του Χαλανδρίου. Παιδί της πλατείας για δεκαετίες ζώ σήμερα στο Πολύδροσο. Έχω δουλέψει για τριάντα και πλέον χρόνια στο Βήμα και τα Νέα έχοντας συνταξιοδοτηθεί εδώ και είκοσι χρόνια... Φυσικά είμαι ΄΄Φαραώ΄΄ ηλικιακά. Όμως έχω γράψει καμμιά δεκαριά βιβλία, έχω κάνει σατιρικές ραδιοφωνικές εκπομπές και μικρές παραστάσεις, επιθεωρήσεις τσέπης). Δύο από αυτές αφορούν το παλιό Χαλάνδρι... ΄΄Εξοχικόν κέντρον τα Πεύκα΄΄ (Αετοπούλειο 16-11-2016) και ΄΄ Στάση Φαρίντα΄΄ (Μέγαρον Ερμείον 24 γράμματα) και οι δύο έχουν εκδοθεί και υπάρχουν σε βιβλία.
    Τις παραστάσεις αυτές τις χρηματοδότησα μόνος μου, έχοντας όλο το βάρος των κειμένων-της μουσικής-των ηθοποιών-του πιανίστα και του...φροντιστή σκηνής.
    Είναι κρίμα που δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για αυτές τις παραστάσεις που αναφέρονται στο παλιό Χαλάνδρι. Για την επιτυχία ή όχι των παραστάσεων ρωτήστε τους δεκάδες θεατές που παρακολούθησαν ΄΄τα Πεύκα΄΄ και την Φαρίντα... Παρακολούθησα φέτος στη Ρεματιά κάποιες παραστάσεις άλλες καλές και άλλες κάκιστες και αναρωτιέμαι... Για το Χαλάνδρι πότε θα παιχτεί επιτέλους μιά παράσταση;
    Τέλος πάντων εδώ στο Πολύδροσο έχουμε μια μικρή λογοτεχνική παρέα με τους: Αντώνη Χατζηνικώλα, Αλέξανδρο Μαρινάκη, Απόστολο Γιαγιάνο, (παλιό συμμαθητή μου στο Λεόντειο και καταξιωμένο διεθνή ζωγράφο-γλύπτη-ποιητή και συγγραφέα) . Ήδη σας έχουμε στείλει μερικά κείμενα και ποιήματα...

    Φραγκίσκος Κρουσίνσκυ
    Ρόδων 30 Χαλάνδρι κιν. 6949391625

    Υ.Γ. Σε περίπου τρία με τέσσερα χρόνια, όταν ολοκληρωθεί το νέο δημαρχείο και εφ΄όσον υπάρχω και πάρω τη σχετική άδεια, φιλοδοξώ να κλείσω την τριλογία για το παλιό Χαλάνδρι με μια παράσταση που θα έχει τίτλο: ΄΄ Καλογρέζης 20΄΄ που ήταν κάποτε η διεύθυνση του σπιτιού μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου