Η Λέσχη Ανάγνωσης τώρα και διαδικτυακά

 


Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, η Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου "ΑΡΓΩ", λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του Covid 19, "μεταφέρεται" προσωρινά στο διαδίκτυο μέσω του Blog και του Facebook του Συλλόγου μας.
Στην παρακάτω σύνδεση θα μπορείτε να βρίσκετε προηγούμενες και νέες παρουσιάσεις βιβλίων, με πρώτο το μυθιστόρημα του Ντάβιντ Ντιοπ "Τη νύχτα όλα τα αίματα είναι μαύρα", εκδ. Πόλις.
Το μυθιστόρημα παρουσιάθηκε τον περασμένο Φλεβάρη από την μεταφράστρια του βιβλίου κα Αλεξάνδρα Κωσταράκου και την φιλόλογο κα Γεωργία Τεμπέλη.
Ακολουθεί ένα ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την πορεία της Λέσχης Ανάγνωσης από τους Συντονιστές της, κ. Σταύρο Μποφυλάτο και κα Γεωργία Τεμπέλη

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί μας προκειμένου να ανανεώσουμε με διαφορετικούς τρόπους την επικοινωνία μας. Εξαιτίας του κορονοϊού αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις τακτικές συναντήσεις μας στα γραφεία του συλλόγου μας, με συγγραφείς και μεταφραστές βιβλίων. Αυτό άλλωστε ήταν επιβεβλημένο για λόγους προστασίας όλων μας.
Μεσολάβησε το καλοκαίρι, οι διακοπές που μας κράτησαν μακριά. Ελπίζαμε όμως πως με την έναρξη του φθινοπώρου θα επαναλάβουμε τις τακτικές μας συναντήσεις. Δυστυχώς η έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων, η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους είναι όροι απαγορευτικοί -προς το παρόν- για δια ζώσης συναντήσεις με συγγραφείς και μεταφραστές βιβλίων.
Παραμένει η αγάπη για το βιβλίο ως σταθερή κοινή μας ανάγκη και αξία αναφοράς. Η ενημέρωση και ο διάλογος σχετικά με βιβλία είναι κοινή αναζήτηση.΄Ολα λοιπόν τα προηγούμενα μας οδηγούν στην επινόηση νέων τρόπων επικοινωνίας, αφού η επαναλειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης στην προγενέστερη μορφή της είναι αδύνατη και αδιανόητη, εξαιτίας των περιορισμών που μας θέτει η υγειονομική κρίση.
Σχεδιάζουμε λοιπόν –αξιοποιώντας την ιστοσελίδα και το Facebook του Συλλόγου "ΑΡΓΩ" να αναρτούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κριτικές για βιβλία που διαβάσαμε και προτείνουμε και σε εσάς. ΄Αλλωστε ορισμένα από αυτά τα βιβλία είχαμε προγραμματίσει να τα παρουσιάσουμε, αλλά δυστυχώς λόγω των συνθηκών αυτό δεν κατέστη κατορθωτό.
Επιπλέον θα αναρτούμε σταδιακά τις εισηγήσεις που έγιναν από τους υπεύθυνους της Λέσχης στη διάρκεια των δια ζώσης συναντήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα.΄Ετσι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στις συναντήσεις της Λέσχης, αλλά και όσοι δεν συμμετείχαν να μοιραστούν τις σκέψεις μας, και τα συναισθήματα που μας δημιούργησε η ανάγνωση των βιβλίων. Θα επιχειρήσουμε με τον τρόπο αυτό μια νοερή προσέγγιση.
Οι σχεδιασμοί μας αυτοί είναι ανοικτοί και σε άλλες προτάσεις. Δικές σας προτάσεις. Θα ήταν χαρά μας, αν μέσω των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας του συλλόγου μας, κατορθώσουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την επικοινωνία και να συσφίξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις , που με τόση προσπάθεια, τόσα χρόνια δημιουργήσαμε. Με την ελπίδα ότι γρήγορα θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα επαναλάβουμε δια ζώσης και τις συναντήσεις της Λέσχης μας, σας ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη με καλές αναγνώσεις
Καλό Φθινόπωρο
Με φιλικούς Χαιρετισμούς
Οι Συντονιστές της Λέσχης
Σταύρος Μποφυλάτος
Γεωργία Τεμπέλη

Σχόλια