Σύλλογος "ΑΡΓΩ": Ενώνουμε και τη δική μας φωνή μας στηρίζοντας τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ "ΑΡΓΩ"

Τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας οι καλλιτέχνες, δημιουργοί και όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα και έχουν αναγκασθεί να αναστείλουν όλες τις εργασίες τους επ’ αόριστον.

Εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων όλες οι παραστάσεις, συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έχουν σταματήσει, ενώ όσες ήταν να ξεκινήσουν ματαιώθηκαν. Ταυτόχρονα, έχει παγώσει κάθε προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να ακυρωθούν τα πάντα μέχρι τουλάχιστον το φθινόπωρο. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού μένουν χωρίς εισόδημα και το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.

Η Τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία, ο πολιτισμός, δεν είναι το χόμπι για όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά εργασία και βιοπορισμός.

Η κυβέρνηση τους αγνοεί, ως εργαζόμενους, επαγγελματίες και σημαντικό κλάδο της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα. Το ΥΠΠΟΑ, δεν δείχνει να ασχολείται, δεν έλαβε μέτρα ανακούφισης και δεν επεξεργάστηκε ως τώρα ένα στοιχειώδες σχέδιο κι ένα χρονοδιάγραμμα για την μετά-καραντίνα εποχή, χωρίς εξαιρέσεις και μικροϋπολογισμούς.

Οι άνθρωποι των Τεχνών και του Πολιτισμού δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία σαν επαίτες, αλλά σαν εργαζόμενοι, σαν καλλιτέχνες, που μπορούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.

Απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο επαναπροσδιορισμού όλων των δράσεων και προοπτικών για το μέλλον του Πολιτισμού και των ανθρώπων του στη χώρα μας.

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» ενώνει τη φωνή του μαζί με τη φωνή των εργαζομένων στον Πολιτισμό και τις Τέχνες, μέσω και της πρωτοβουλίας «Support art workers», στον αγώνα τους να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προσφέρουν.

Σεβασμός και στήριξη στους ανθρώπους του Πολιτισμού
https://secure.avaaz.org/…/prothypoyrgo_k_mitsotaki_yp_poli…



Σχόλια