H "ΑΡΓΩ" «εκτοξεύει» τα ταξίδια της στον κόσμο του Διαστήματος! -Εκδήλωση με την SPIN - Space Innovation για τις προοπτικές της Διαστημικής Επιστήμης και Έρευνας




O Επιστημονικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» προσκαλεί 
την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ, ώρα 7μμ
στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου (Διονύσου 20)
στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία 
με τους νέους πρωτοπόρους Επιστήμονες της  SPIN - Space Innovation,  
με θέμα την Διαστημική και Πυραυλική Επιστήμη 
την εκτόξευση πυραύλων, τους δορυφόρους, τις διαστημικές αποστολές, το διάστημα, 
τις δυνατότητες που ανοίγονται και πολλά ακόμη, 
παρουσιάζοντας μας πραγματικούς μικροδορυφόρους και πυραύλους.

Η SPIN - Space Innovation ασχολείται με την ανάπτυξη και τη προώθηση διαστημικών τεχνολογιών και αποτελεί μία προσπάθεια νέων ανθρώπων με κοινό τους όραμα τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τομέα του διαστήματος. 

Η SPIN - Space Innovation είναι ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα που σχεδίασε, κατασκεύασε και εκτόξευσε πύραυλο υψηλής ισχύος στερεού καυσίμου!

Η SPIN δημιουργήθηκε από φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Στόχος των ανθρώπων της είναι η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σχετικών με τη διαστημική, τη πυραυλική και τη ρομποτική. Μεγάλη σημασία για τη SPIN έχει, επίσης, η δημιουργία δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη διεύρυνση των γνώσεων των νέων.

Η μεγαλύτερη δράση της είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece στον οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές. Φέτος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία για 3η φορά με συμμετοχή ομάδων από σχολεία και πανεπιστήμια.

Η επόμενη δράση της είναι τα δωρεάν Arduino Workshop με τα οποία έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 500 καθηγητές λυκείων και φοιτητές. 

Μία επίσης σημαντική δράση της αφορά την ομάδα Rocketry με την οποία προχωρά στην κατασκευή και την εκτόξευση δικών της πυραύλων.

Οι επικεφαλείς της SPIN  συμμετείχαν πριν λίγους μήνες στην ελληνική αποστολή για την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4 στο Διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στη Γαλλική Γουινέα. 

 - Ευχαριστούμε το 1ο Λύκειο και τη Διευθύντρια του κυρία Φωτεινή Θραμπουλίδου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης



Σχόλια