Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιερό της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα, την Κυριακή 29 ΑπριλίουΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» διοργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιερό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα.

Στα ανατολικά παράλια της Αττικής, εκεί που η πεδιάδα των Μεσογείων κατηφορίζει στο νότιο Ευβοϊκό και τα νερά της γης ενώνονται με τη θάλασσα, ιδρύθηκε και άκμασε ένα από τα σημαντικότερα Ιερά της αρχαιότητας, αφιερωμένο στη μεγάλη θεά της φύσης, την Άρτεμη.

Στο χώρο  που έχει ανασκαφεί ζωντανεύει η παράδοση που τραγούδησε ο Ευριπίδης στην «Ιφιγένεια εν Ταύροις». Στο ειδυλλιακό αυτό μέρος λατρεύεται εν τέλει και η Ιφιγένεια, ιέρεια της θεάς, και προστάτιδα και αυτή του τοκετού και της ευγονίας.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο στεγάζει τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα από τη Βραυρώνα αλλά και άλλες περιοχές της Μεσογαίας.
Η είσοδος σήμερα  γίνεται από το Μουσείο, όπου υπάρχει και μεγάλο πάρκινγκ.
Η επίσκεψη μπορεί να διαρκέσει έως δύο ώρες

-Την ξενάγηση θα μας κάνει η ξεναγός κυρία Νόρα Ανδρεάδη. 
-Το ραντεβού συνάντησης έχει ορισθεί για την Κυριακή 29 Απριλίου, ώρα 11.30 πμ στην είσοδο του Μουσείου.
-Η πρόσβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με δικά τους μέσα.

Η διαδρομή με το αυτοκίνητο από το Χαλάνδρι μέσω Αττικής οδού στο Μαρκόπουλο και από εκεί όπως οδηγούν οι πινακίδες, διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

- Εισιτήρια για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας και τον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας:  Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3


Πρόσωπα που δικαιούνται μειωμένη είσοδο 
-Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης. 

- Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των AEI - TEI ή ισότιμων Σχολών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας 


Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο 
-Γονείς πολύτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη θεωρημένου πάσου πολυτέκνων της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) 
-Γονείς τρίτεκνων οικογενειών, και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 24 ετών εάν σπουδάζουν και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο 
-Κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου 

-Κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης 

-Οι κάτοχοι ενεργού κάρτας ανεργίας. 

-Οι μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο. Στην περίπτωση των διαζευγμένων, μόνον ο γονέας που έχει την επιμέλεια των τέκνων 
-Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των AEI - TEI, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών με την επίδειξη της φοιτητικής - σπουδαστικής τους Ταυτότητας 
-Τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας ή ιατρικής γνωμάτευσης δημόσιου φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό αυτής. 
-Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας μέλους.Σχόλια