Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Αργώ Χαλανδρίου, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ανταποκρινόμενος έμπρακτα στην επείγουσα αναγκαιότητα υποστήριξης των χιλιάδων προσφύγων συνανθρώπων μας, ιδίως των μικρών παιδιών, που φθανουν εξαντλημένοι στην πατρίδα μας για να αποφύγουν τη φρίκη ενός εντεινόμενου πολέμου, και βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι.

Έχοντας επίγνωση ότι ο λαός μας στην ιστορία του έχει ζήσει κατ' επανάληψη το δράμα του πολέμου και πολλές φορές αναγκάσθηκε να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς, κατανοούμε ότι αυτές τις δύσκολες ώρες, χρειάζεται να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες  που αναζητούν τρόπους να ζήσουν με ασφάλεια. Παράλληλα να στηρίξουμε τις προσπάθειες της πατρίδας μας για να μείνουν ανοιχτά τα ευρωπαϊκά σύνορα και οι δίοδοι που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες να συνεχίζουν απρόσκοπτα το ταξίδι τους προς τις χώρες που έχουν για προορισμό. 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, αλλά και όποιους άλλους επιθυμούν, να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθειά μας. Να προσφέρουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό το σκοπό.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε στα γραφεία μας (Σοφοκλή Βενιζέλου 20 και Καραολή-Δημητρίου), κάθε μέρα 6.30 - 8.00 το απόγευμα, για να τα προωθήσουμε στα Κέντρα που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, είναι τα ακόλουθα:

- Τρόφιμα μακράς διάρκειας, παστέλια, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, φρυγανιές, χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό, ζάχαρη, τσάϊ κλπ.  Επίσης, χάρτινα και πλαστικά ποτήρια, κεσεδάκια για σερβίρισμα, κουτάλια - πιρούνια κλπ.

- Είδη Υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες, βρεφικές πάνες, πετσέτες, ξυραφάκια κλπ)



Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στηρίζουμε τους πρόσφυγες, στηρίζουμε την πατρίδα μας, στηρίζουμε τον αγώνα για Ειρήνη!

                            
             ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΓΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"

1/3/2016