Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση «Μνήμες από το παλιό Χαλάνδρι»

Εκατοντάδες Χαλανδραίοι με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση του Συλλόγου «Αργώ» με θέμα «Μνήμες από το παλιό Χαλάνδρι», με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Π. Ζήση.


Το κλίμα της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικά θερμό γιατί κατάφερε να φέρει κοντά παλαιότερους κατοίκους της πόλης μας που ήρθαν για να θυμηθούν και νεότερους που ήρθαν για να μάθουν. Το σημαντικότερο είναι ότι έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους που έζησαν στο παλιό Χαλάνδρι να συναντηθούν ξανά όλοι μαζί.

Ο ομιλητής κ. Κατσουλιέρης, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε όλα του τα χρόνια στο Χαλάνδρι και έχει κάνει έρευνες για την ιστορία του, ξεκίνησε με λίγα λόγια για το Αρχαίο Χαλάνδρι, συνέχισε με τις αρχές του 20ου αιώνα και επικεντρώθηκε στις δεκαετίες του ‘50 και ‘60, τους δρόμους από χώμα, τα σχολεία, τα μαγαζιά της πλατείας και τους ανθρώπους τους, το νυφοπάζαρο, τους χαρακτηριστικούς τύπους, τις εκκλησίες, τις ταβέρνες, τους κινηματογράφους, τις πρώτες υπηρεσίες, την πλατεία κλπ.

Ο Σύλλογος «Αργώ Χαλανδρίου» ευχαριστεί και δημόσια, τόσο τον κ. Κατσουλιέρη για την συμμετοχή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του, όσο και το Ίδρυμα Π. Ζήση για την φιλοξενία της εκδήλωσης.