⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιερό της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» διοργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιερό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα.
Στα ανατολικά παράλια της Αττικής, εκεί που η πεδιάδα των Μεσογείων κατηφορίζει στο νότιο Ευβοϊκό και τα νερά της γης ενώνονται με τη θάλασσα, ιδρύθηκε και άκμασε ένα από τα σημαντικότερα Ιερά της αρχαιότητας, αφιερωμένο στη μεγάλη θεά της φύσης, την Άρτεμη.
Στο χώρο που έχει ανασκαφεί ζωντανεύει η παράδοση που τραγούδησε ο Ευριπίδης στην «Ιφιγένεια εν Ταύροις». Στο ειδυλλιακό αυτό μέρος λατρεύεται εν τέλει και η Ιφιγένεια, ιέρεια της θεάς, και προστάτιδα και αυτή του τοκετού και της ευγονίας.
Το πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο στεγάζει τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα από τη Βραυρώνα αλλά και άλλες περιοχές της Μεσογαίας.
Η είσοδος σήμερα γίνεται από το Μουσείο, όπου υπάρχει και μεγάλο πάρκινγκ.
Η επίσκεψη μπορεί να διαρκέσει έως δύο ώρες
-Την ξενάγηση θα μας κάνει η ξεναγός κυρία Νόρα Ανδρεάδη.
-Το ραντεβού συνάντησης έχει ορισθεί για την Κυριακή 29 Απριλίου,
ώρα 11.30 πμ στην είσοδο του Μουσείου.
-Η πρόσβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με δικά τους μέσα.
Η διαδρομή με το αυτοκίνητο από το Χαλάνδρι μέσω Αττικής οδού στο Μαρκόπουλο και από εκεί όπως οδηγούν οι πινακίδες, διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.
- Εισιτήρια για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας και τον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας: Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3
Πρόσωπα που δικαιούνται μειωμένη είσοδο
-Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.
-Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των AEI - TEI ή ισότιμων Σχολών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο
-Γονείς πολύτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη θεωρημένου πάσου πολυτέκνων της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)
-Γονείς τρίτεκνων οικογενειών, και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 24 ετών εάν σπουδάζουν και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο
-Κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου
-Κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης
-Οι κάτοχοι ενεργού κάρτας ανεργίας.
-Οι μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο. Στην περίπτωση των διαζευγμένων, μόνον ο γονέας που έχει την επιμέλεια των τέκνων
-Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των AEI - TEI, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών με την επίδειξη της φοιτητικής - σπουδαστικής τους Ταυτότητας
-Τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας ή ιατρικής γνωμάτευσης δημόσιου φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό αυτής.
-Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας μέλους.
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Μια υπέροχη και άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση πρόσφερε σε δεκάδες φίλους του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου "ΑΡΓΩ", η ξεναγός κυρία Νόρα Ανδρεάδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Ιερό της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα. Την ευχαριστούμε πολύ!
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
Η Ελευσίνα, μια παράκτια πόλη της Αττικής, βρίσκεται 23 περίπου χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, απέναντι από τη Σαλαμίνα, στο άκρο μιας όμορφης και κατάφυτης κάποτε κοιλάδας, γνωστής ως «Θριάσιο Πεδίο».
Στην αρχαιότητα υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα του παγανιστικού κόσμου.
Η δραματική ιστορία της απαγωγής της νεαρής Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, άρχοντα του κάτω κόσμου, και της αναζήτησής της από τη μητέρα της θεά Δήμητρα εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες του αρχαίου κόσμου.
Στους Ελευσίνιους δίδαξε η θεά Δήμητρα την καλλιέργεια της γης, κυρίως των δημητριακών για την υλική τους ευημερία.
Τους δίδαξε επίσης τα «σεμνά όργια», την απόλυτη μυστικότητα κατά την άσκηση της λατρείας προς τιμήν της, τα Ελευσίνια μυστήρια. Οι μυημένοι στα μυστήρια που βίωναν το ανώτατο στάδιο μύησης στην Ελευσίνα επέστρεφαν στον τόπο τους ευτυχισμένοι, με μειωμένο φόβο για τον θάνατο και με αυξημένη ελπίδα για καλύτερη ζωή.
Ο αρχαιολογικός χώρος, διάσπαρτος από αρχιτεκτονικά μέλη των κτιρίων, μάρτυρες της μεγάλης αίγλης του Ιερού της Δήμητρας, βρίσκεται σήμερα τραγικά και ασφυκτικά περιτριγυρισμένος από τη βιομηχανική ζώνη της σύγχρονης Ελευσίνας.
Στο μικρό μουσείο στεγάζονται σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών, αγάλματα, αγγεία και ανάγλυφες παραστάσεις.
Η επίσκεψη του Αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου μπορεί να κρατήσει, ανάλογα με τον καιρό και τον βηματισμό, δύο έως δυόμιση ώρες.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την ξεναγό κυρία Νόρα Ανδρεάδη.
-Το ραντεβού συνάντησης έχει ορισθεί για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 πμ, στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας (οδός Περικλεους 10).
-Η πρόσβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με δικά τους μέσα.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο
είναι ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ (τη συγκεκριμένη Κυριακή).
Στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με αυτοκίνητο φθάνουμε, είτε μέσω της Αττικής οδού, με έξοδο στην Μάνδρα (έξοδος 1) και ακολουθούμε τις πινακίδες, είτε μέσω της Ιεράς Οδού και από εκεί πάλι όπως οδηγούν οι πινακίδες.
Με μεγάλη συμμετοχή η ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας
Περισσότεροι από 70 φίλοι και φίλες του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου "ΑΡΓΩ", συμμετείχαν στην επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ελευσίνας, όπου η ξεναγός κυρία Νόρα Ανδρεάδη μας πρόσφερε μια εκπληκτική και πληρέστατη ξενάγηση!!
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Ομιλία του καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας Δημήτρη Κυρτάτα με θέμα
«Η θρησκευτικότητα των αρχαίων Ελλήνων»
O Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ" προσκαλεί στην ομιλία του καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κυρτάτα με θέμα: «Η θρησκευτικότητα των αρχαίων Ελλήνων».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 7.00 μμ, στα γραφεία του συλλόγου, Σοφ. Βενιζέλου 20 & Καραολή Δημητρίου.
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Μεγάλη συμμετοχη και ενδιαφέρον στην διάλεξη του Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας κ. Δημήτρη Κυρτάτα, με θέμα τη «Θρησκευτικότητα των αρχαίων Ελλήνων»
Μια καταπληκτική διάλεξη από τον κ. Δημήτρη Κυρτάτα, Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα τη «Θρησκευτικότητα των αρχαίων Ελλήνων», παρακολούθησαν χθες δεκάδες φίλοι και φίλες στα γραφεία του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου «ΑΡΓΩ».
Η παρουσίαση του κ. Κυρτάτα, παραστατική, με πλήθος στοιχείων, ιστορικών αναφορών και συμπερασμάτων, έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσει μια πλούσια και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, για τις επιδράσεις και τις προεκτάσεις του θέματος στην αρχαιότητα, αλλά και τη θρησκευτικότητα διαχρονικά και στη σημερινή εποχή.
Ευχαριστούμε θερμά τον Καθηγητή κ. Δημήτρη Κυρτάτα!
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Διάλεξη-συζήτηση με τον αστροφυσικό
Δρ. Στράτο Θεοδοσίου, με θέμα
«Άστρα, αστερισμοί και μύθοι»
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»
σας προσκαλεί στη διάλεξη - συζήτηση που διοργανώνει
με τον αστροφυσικό Δρ. Στράτο Θεοδοσίου
(μέλος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ και
Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών)
με θέμα: «Άστρα, αστερισμοί και μύθοι»
την Τετάρτη 13 Μαρτίου, ώρα 7 μμ
στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου (οδός Διονύσου 20)
που ευγενικά μας παραχωρεί η Διεύθυνση του σχολείου
Είσοδος ελεύθερη
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Η «ΑΡΓΩ» ανοίγεται στις θάλασσες του Μέλλοντος
και «εκτοξεύει» τα ταξίδια της στον κόσμο του Διαστήματος και της Ρομποτικής !!
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ», ανακοινώνει τη συνεργασία με νέους και πρωτοπόρους επιστήμονες, όπου μαζί τους θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πολύ κοντά και απλά για όλους μας, τις επιστήμες του μέλλοντος. Την Διαστημική, την Πυραυλική και την Ρομποτική.
Σε δυο παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε, και κυρίως να δούμε ζωντανά, πως είναι και πως λειτουργεί ένας πύραυλος και ένα ρομπότ, με επίδειξη πραγματικών μοντέλων.
*
Στη μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την SPIN -Space Innovation, θα ασχοληθούμε με την Διαστημική και Πυραυλική, την εκτόξευση πυραύλων, τους δορυφόρους, τις διαστημικές αποστολές, το διάστημα, τις δυνατότητες που ανοίγονται και πολλά ακόμη βλέποντας πραγματικούς μικροδορυφόρους και πύραυλους.
Η SPIN - Space Innovation ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων η οποία αποτελεί μία προσπάθεια νέων ανθρώπων με κοινό τους όραμα τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τομέα του διαστήματος.
Η SPIN δημιουργήθηκε από φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, οι οποίοι διοργανώνουν στη χώρα μας την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού διαστημικής «CanSat in Greece», σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).
Με την ομάδα Rocketry προχωρά στην κατασκευή και την εκτόξευση δικών της πυραύλων, ενώ διοργανώνει επίσης τον πανελλήνιο διαγωνισμό Zero Robotics in Greece σε συνεργασία με το MIT.
Οι επικεφαλείς της SPIN που θα μας μιλήσουν συμμετείχαν πριν λίγους μήνες στην ελληνική αποστολή για την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4 στο Διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στη Γαλλική Γουινέα.
*
Στην δεύτερη πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που προγραμματίζουμε, μια άλλη ομάδα Νέων επιστημόνων με σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, θα μας παρουσιάσουν με ζωντανά παραδείγματα το θέμα Ρομποτική, Αυτόματος Έλεγχος και Εφαρμογές.
Η ανάπτυξη του κλάδου της Ρομποτικής αποτελεί το παρόν και το μέλλον για την επίλυση βασικών προβλημάτων του ανθρώπου και για την ουσιαστική καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του. Η Ρομποτική ως ένα διεπιστημονικό πεδίο στο οποίο συναντώνται οι επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Μηχανικής και της Πληροφορικής με στόχο την μελέτη, τον σχεδιασμό και την λειτουργία των ρομπότ, έχει ευρεία εφαρμογή σε πλήθος διαφορετικών κλάδων από την βιομηχανία μέχρι και την ιατρική.
*
Τον Μάιο λοιπόν στην «ΑΡΓΩ» ταξιδεύουμε στο Μέλλον !
Προσδεθείτε και μείνετε μαζί μας στα συναρπαστικά και πρωτότυπα ταξίδια μας!
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Ο Επιστημονικός - Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΡΓΩ"
σε συνεργασία με Νέους Επιστήμονες
προσεγγίζει όσο γίνεται πιο απλά και παραστατικά θέματα
των Επιστημών του Μέλλοντος
Tην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΙΟΥ, ώρα 19.30, στα γραφεία του Συλλόγου "ΑΡΓΩ" ο Ευάγγελος Ρουμελιώτης, Διπλωματούχος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ,
με Μεταπτυχιακό στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής
μαζί με Ομάδα Νέων Επιστημόνων
παρουσιάζουν, αναλύουν και επιδεικνύουν με πραγματικά μοντέλα
το Μέλλον της Τεχνολογικής Επιστήμης
"Ρομποτική, Αυτόματος Έλεγχος και Εφαρμογές"
Η Ρομποτική είναι ένα διεπιστημονικό πεδίο στο οποίο συναντώνται οι επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Μηχανικής και της Πληροφορικής με στόχο την μελέτη, τον σχεδιασμό και την λειτουργία των ρομπότ. Οι ρομποτικοί μηχανισμοί έχουν ευρεία εφαρμογή σε πλήθος διαφορετικών κλάδων από την βιομηχανία μέχρι και την ιατρική.
Ο Αυτόματος Έλεγχος είναι κλάδος της Μηχανικής ο οποίος έχει ως στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών δηλαδή την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα στις όποιες διαδικασίες. Συνεπώς, ο Αυτόματος Έλεγχος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη αυτοματοποίηση των λειτουργιών των ρομπότ. Η ανάπτυξη του κλάδου της Ρομποτικής είναι το παρόν και το μέλλον για την επίλυση βασικών προβλημάτων του ανθρώπου και για την ουσιαστική καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του.
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
O Επιστημονικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» προσκαλεί
την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ, ώρα 7μμ,
στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου (Διονύσου 20),
στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία
με τους νέους πρωτοπόρους Επιστήμονες της SPIN - Space Innovation,
με θέμα την Διαστημική και Πυραυλική Επιστήμη,
την εκτόξευση πυραύλων, τους δορυφόρους, τις διαστημικές αποστολές, το διάστημα, τις δυνατότητες που ανοίγονται και πολλά ακόμη,
παρουσιάζοντας μας πραγματικούς μικροδορυφόρους και πυραύλους.
Η SPIN - Space Innovation ασχολείται με την ανάπτυξη και τη προώθηση διαστημικών τεχνολογιών και αποτελεί μία προσπάθεια νέων ανθρώπων με κοινό τους όραμα τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τομέα του διαστήματος.
Η SPIN - Space Innovation είναι ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα που σχεδίασε, κατασκεύασε και εκτόξευσε πύραυλο υψηλής ισχύος στερεού καυσίμου!
Η SPIN δημιουργήθηκε από φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Στόχος των ανθρώπων της είναι η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σχετικών με τη διαστημική, τη πυραυλική και τη ρομποτική. Μεγάλη σημασία για τη SPIN έχει, επίσης, η δημιουργία δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη διεύρυνση των γνώσεων των νέων.
Η μεγαλύτερη δράση της είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece στον οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές. Φέτος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία για 3η φορά με συμμετοχή ομάδων από σχολεία και πανεπιστήμια.
Η επόμενη δράση της είναι τα δωρεάν Arduino Workshop με τα οποία έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 500 καθηγητές λυκείων και φοιτητές.
Μία επίσης σημαντική δράση της αφορά την ομάδα Rocketry με την οποία προχωρά στην κατασκευή και την εκτόξευση δικών της πυραύλων.
Οι επικεφαλής της SPIN συμμετείχαν πριν λίγους μήνες στην ελληνική αποστολή για την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4 στο Διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στη Γαλλική Γουινέα.
Ευχαριστούμε το 1ο Λύκειο και τη Διευθύντρια του κυρία Φωτεινή Θραμπουλίδου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης
⸻⸻⸻⸻⸻⸻
Μια εξαιρετικά συναρπαστική και ελπιδοφόρα για το μέλλον παρουσίαση από τον υπεύθυνο της SPIN - Space Innovation Ηλία Ψυρούκη και την Στέλλα Κουτσουμπού, για τον κόσμο του Διαστήματος, παρακολούθησαν χθες δεκάδες φίλες και φίλοι του Συλλόγου "ΑΡΓΩ" που γέμισαν το Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου.
Μας μίλησε και είδαμε τις πειραματικές εκτοξεύσεις πυραύλων στην Ελλάδα από την SPIN, την έρευνα και τα διαστημικά εκπαιδευτικά προγράμματα, την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου από το Ευρωπαϊκό Διαστημοδρόμιο στη Γαλλική Γουιάνα και τα οφέλη που προσφέρει στη χώρα μας, τα ταξίδια στο διάστημα και τις προοπτικές τους, τα τμήματα και τα υλικά που αποτελείται ένας πύραυλος και πολλά πολλά ακόμη, που "εκτόξευσαν" το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση δίνοντας ραντεβού για νέες συναντήσεις!!
Ευχαριστούμε το 1ο Λύκειο Χαλανδρίου και την Διευθύντρια κυρία Θραμπουλίδου που για άλλη μια φορά φιλοξένησαν μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση του Συλλόγου μας!
Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ»
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
σας προσκαλούμε
την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30
στην εκδήλωση - διάλεξη με θέμα:
«Νευρωνικά Δίκτυα και Τεχνητή Νοημοσύνη»
Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και φίλος του Συλλόγου μας
Δρ Ιωάννης Θ. Φαμέλης
θα παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο για όλους μας το τι είναι τα Νευρωνικά Δίκτυα και θα συζητήσουμε εφαρμογές τους στην καθημερινή μας ζωή και την μελλοντική εξέλιξη, σε συνδυασμό με
ζωντανή επίδειξη παραδειγμάτων αναγνώρισης προτύπων και αντικειμένων
Στα γραφεία του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου